Kultainen Leikkaus

KAMPAAMO     ::     HOITOLA
Ajankohtaista     ::     Terapeutit     ::     Galleria     ::     Hinnasto     ::     Yhteystiedot
Akupunktio     ::     Naprapatia     ::     Kiinalainen lääketiede     ::     Hieronta     ::     Eläinhoidot

Kultainen leikkausHOITOLA   ::   KIINALAINEN LÄÄKETIEDE


Perinteisen kiinalaisen lääketieteen hoitomuotoja ovat mm. akupunktio, rohdoslääkintä ja ruokavaliohoidot. Perinteinen kiinalainen lääketiede (PKL) on maailman vanhin yhtäjaksoisesti harjoitettu hoitomuoto. Sen kirjallinen historia ulottuu 2500 vuoden taakse, mutta käytännössä sitä on harjoitettu jo paljon pidempään. Se on vanha yleislääketiede, jolla on hoidettu kaikkia sairauksia ja vaivoja. Akupunktio on kiinalaisen lääketieteen eniten käytetty hoitomenetelmä länsimaissa, vaikka Kiinassa pääasiallisena hoitomuotona käytetään rohdoslääkintää.

Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä ihminen nähdään tapahtumakenttänä, jossa eri prosessit jatkuvasti vaikuttavat toisiinsa. PKL:n vahvuus on näiden tapahtumien lainalaisuuksien selittämisessä; miksi ja miten jokin elimistön tapahtuma heijastuu muualle elimistöön. PKL:n mukaan ihminen koostuu eriasteisesti tihentyneestä energiasta eli Qistä. Fysiologisena perustana käsitykselle on meridiaani-järjestelmä. Meridiaanit ovat Qin virtauksia, joiden funktio, koko ja syvyys kehossa vaihtelevat. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen termistö, sen fysiologia, patologia ja diagnostiikka ovat varsin erilaisia kuin länsimaisen lääketieteen. Siitä puuttuu kuitenkin kaikkinainen mystiikka, ja kiinalainen logiikka onkin vertauskuvineen varsin maanläheistä.

Maailman Terveysjärjestö WHO on ottanut akupunktioon ja yrttilääkintään myönteisen kannan; se on muun muassa julkaissut listan akupunktiohoitoon soveltuvista sairaustiloista, jossa on yli neljäsataa länsimaista nimikettä. Usein voidaan vaikuttaa myös vaikeiden sairauksien kulkuun ainakin kohentamalla potilaan yleiskuntoa ja mielialaa ja lievittämällä oireita. Nykyaikana onkin hyödyllistä tarkastella kiinalaisen lääketieteen mahdollisuuksia länsimaisen lääketieteen rinnalla. Kummallakin on omat vahvuutensa, kun tavoitteena on potilaan hyvinvointi.


Ruokavaliohoidot

Rohdoslääkintä

Kosmeettinen akupunktio

Gua Sha

SelluliittihoitoKultainen Leikkaus

Ajankohtaista

Kultainen Leikkaus

Akupunktion voima

Kultainen Leikkaus

Naprapatia


Webdesign SuviMaria Design